Moje zmrzlinové postřehy

28. června 2013 v 10:32 | Cherrybumbum |  Jak to vidím...
Dneska bych mohla oslavit již druhý měsíc od chvíle, co jsem poprvé v životě začala pracovat - přiznejme si totiž, že dneska sehnat brigádu není jen tak. Točím zmrzlinu, je to "opravdu velice namáhavá" práce, většinu dne prosedím, čtu si a občas natočím pár ledovejch mňamek nějakýmu dítěti. A taky stíhám dávat dohromady své postřehy z této činnosti. Tak například:

1.) Máte-li pocit, že dnešní děti jsou děsně nevychované, tak při této práci ho budete mít ještě větší. 98 % dětí neumí pozdravit, 60% dětí nezná slovíčka "Děkuji a prosím" a těch slušnějších dětí, co zvládá obojí je opravdu jako šafránu.



2.) Máte-li pocit, že neskutečně přitahujete včely, vosy a jinou havěť, tak při této práci je budete přitahovat ještě víc.

3.) Při této práci (jako při každé, kde děláte s penězi) přesně poznáte, kdy se braly výplaty. První týden po výplatě vám totiž neustále v rukou přistávají pětistovky a vyšší bankovky, takže neděláte celé dny nic jiného, než pořád otravujete ostatní personál, jestli by vám nemohl tyhle velké částky rozměnit. Naopak 1 týden před výplatou zase dostáváte zaplaceno po korunách a dvoukorunách, padesátikoruna či stovka je úplný zázrak. Takže pro změnu zase pořád jen přepočítáváte a přepočítáváte a topíte se v drobných.

4.) Hezkým klukům, hodným dětem a příjmeným lidem nikdy nenatočíte nijak zvlášť hezkou zmrzlinu. Zato jejich opakům vždy uděláte (ač neradi) přímo výstavní kousky. Proto pokud chcete hezkou zmrzku, buďte nepříjemní, nezdravte, neděkujte a obviňujte brigádnice, jak se vás snaží ošidit.

5.) Stále existuje spousta lidí, kteří nechápou, co je míchaná zmrzlina. Je to divné, co? Člověk by řekl, že když už je u nás točená známá už pár let a míchaná je taková samozřejmost, tak nebude muset neustále vysvětlovat, že když je v nabídce čokoládová a vanilková, tak míchaná jsou obě chutě dohromady atd.

6.) Vysvětlit, jaký je rozdíl mezi malou a velkou porcí je dost nadlidský výkon. Tedy v případě, že zákazníky nechcete odbýt frází: "No malá je malá a velká je velká." Ve finále si však postačíte s přesným vysvětlením, kolik zákrutů má která porce (díky bože, že alespoň někdy jsou lidi chápaví).

7.) Lidé mají chuť na zmrzlinu za každého počasí. Proto se nikdy nedivte, že chodím do práce i když venku prší, musím tam sedět v zimní bundě a pít horký čaj, abych nezmrzla. Lidi opravdu chodí, sice málo, ale chodí.

8.) Jako správní zmrzlináři byste měli umět pohotově odpovídat na některé fráze zákazníků. "To je ale horko co?", "To tu jako prodáváte zmrzku? (ne, hotdogy v tekuté formě), "Že vás to tu baví.", "Chodí hodně lidí?", "Kolik si tu vyděláte?"

Jak je vidět, mám v práci opravdu napilno, když dokážu uvažovat nad takovýma chujovinama. :D
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 simikova-morcata simikova-morcata | Web | 28. června 2013 v 11:08 | Reagovat

:D hezký divim se že ti neupadla ruka...né dobrý :-)  :-D  :-P

2 lilienviv lilienviv | E-mail | Web | 3. července 2013 v 17:13 | Reagovat

hotdogy v tekuté formě :DDDDD

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama